Een beeldbank voor Stichting Milo

Stichting Milo bied zorg aan kinderen en volwassenen met een communicatief meervoudige beperking. Ik ben bezig om de kinderen en volwassenen die zij behandelen in beeld te brengen. Het doel; een mooie uitgebreide beeldbank in te zetten voor verschillende mediakanalen. De eerste twee gezinnen en de rol van ondersteunde communicatie heb ik inmiddels in beeld gebracht. De mooie interacties tussen de vader, moeder, broertje en zusje viel bij beide gezinnen op. Het dicht bij elkaar zijn en het contact maken. De inzet om het beste uit je kind te willen halen kwam naar voren en toch ook gewoon een gezin zijn.


Robotica en de zorg

Technologie heeft altijd al veel betekend voor het leven van onze zoon Tycho. Vanaf zijn zesde levensjaar maakte hij voor het eerst kennis met een ooggestuurde computer. Een levensveranderend moment voor hem en ons. Hij kreeg een eigen computer met communicatie software, omgevingsbediening en een oogbesturingsmodule. Tegenwoordig houden we allerlei ontwikkelingen bij om te kijken of het ook helpend voor hem kan zijn. Op het kennisplein gehandicaptensector zijn projecten en initiatieven te vinden op dit gebied. Deze week ontmoette Tycho zijn eerste echte robot, helaas was er een technisch mankement en zagen we hem niet in werking. Als zorgfotograaf ben ik mijn portfollio opnieuw aan het opbouwen. Ik heb nog ruimte voor nieuwe opdrachten en bied 50% korting aan op mijn tarief in 2019. Niet alles wat ik doe kan ik laten zien op deze webiste vanwege privacy. Neem gerust contact me op ook voor zakelijke opdrachten.

Mensen in de zorg

Als je op meerdere gebieden zorg nodig hebt kom je in contact met veel zorgprofessionals, in het ziekenhuis, thuis, dagbesteding, therapeuten. Het is prachtig te zien hoe sommige mensen hun werk doen met overgave. Hoe zij kennis willen overdragen om je leven beter te maken dan het is. En met zorgvuldigheid iets voor een kind willen maken zoals hier op de foto voor handgemaaktte spalken. Het is mooi om deze situaties in beeld te brengen voor kinderen en ouders. Zo krijg je een naslagwerk waarin te zien is wat er allemaal is ondernomen. Dit kan heel fijn zijn voor een stuk verwerking bijv. ook bij een ziekenhuisopname.Stichting EMB Nederland (voorheen BOSK)

Stichting EMB Nederland zet zich in voor mensen met meervoudige beperkingen en hun naasten. Er is prachtig materiaal bij hun te vinden voor ouders en naasten zoals de filmserie: puber en meervoudig beperkt, checklist meervoudig gehandicapt, een overzichtelijke poster waar je allemaal mee te maken kan krijgen etc. Voor hun nieuwe website ben ik gevraagd om foto's te maken van een persoon met meervoudige beperkingen en zijn ouders in de leeftijdscatergorie van 40 jaar. Ik vond Sander en zijn liefdevolle ouders. Sander is in mijn ogen niet zomaar op leeftijd. Hij en zijn omgeving hebben al veel meegemaakt. Zijn gezondheid is kwetsbaar. Hij had een goede dag toen ik foto's kwam maken. Hij leek echt te genieten van zijn ouders om hem heen. Sander heeft een aanstekelijke lach en was de shoot onafscheidelijk van zijn (speelgoed)slang.

Binnenkort hier de link van stichting EMB Nederland voor nu nog www.BOSK.nl

Ondersteunde communicatie Cafe Stichting Commop

Kunnen communiceren is naast eten en drinken een van de belangrijkste levensbehoeften die we hebben als mens. Tijdens de bijeenkomst hebben kinderen, jongeren en jong volwassenen met elkaar gesproken over waar ze graag verbeteringen willen zien op dit gebied. Zo werd besproken dat de stem soms niet hard genoeg kan, een spraakcomputer in de tas blijft zitten, er soms te weinig tijd is om iets te zeggen. Er werd ook erg gelachen om elkaar, iedereen praatte mee.

Bijzonder om deze ontmoetingen mee te mogen maken. Er komt een vervolg waarbij ook nieuwe deelnemers welkom zijn. Het volgende onderwerp is om de belangrijke mensen in de omgeving van de gebruikers nog meer te gaan betrekken in de communicatie mogelijkheden.

  1. Wat was het mooi om deze leuke jonge mensen in beeld te brengen.